Ajuda'ns a fomentar el vot per la consulta del 28F

Baixa't el díptic amb el manifest i/ o el tríptic i fes-los córrer

dimarts, 19 de gener del 2010

MANIFEST DE MAÇANET DECIDEIX PER LA CONSULTA DEL 28F

Catalunya és una nació, una societat formada per les persones que hi viuen i hi treballen. El futur d'aquesta societat pertany a les decisions que prenguin aquestes persones en l'exercici democràtic dels seus drets individuals, dotant-se com a societat d'aquells instruments que considerin necessaris per governar-se, gestionar els seus recursos, i defensar els seus drets individuals i col.lectius.
Passats més de trenta anys de la fi de la dictadura franquista, ens trobem amb la necessitat de decidir com volem construir el nostre futur. És així almenys per tres motius. El primer: per qüestions d'edat o d'origen de les persones que formem aquesta societat, hi ha molta gent que mai s'ha pogut pronunciar sobre quin estatus vol per Catalunya. El segon: els últims anys han posat de manifest que tal i com està estructurat l'Estat Espanyol, aquest no garanteix la defensa dels interessos socials i econòmics dels qui vivim a Catalunya, i l'evolució de les institucions de govern instaurades després de la dictadura ha arribat a un punt a partir del qual només hi ha dos camins. Un, l'actual, l'estat autonòmic que no ens deixa avançar com a societat, l'altre, la independència de Catalunya dins el marc europeu. I el tercer: el món ha canviat molt els últims trenta anys, ara formem part de la Unió Europea, i tenim el dret a decidir si hi volem ser directament, sense intermediaris, agermanats en condicions d'igualtat amb les altres nacions d'Europa.
És per tot això dit fins aquí, i apel.lant al dret a la lliure opinió com a persones, i al dret a l'autodeterminació com a poble, que trobem necessari promoure una consulta sobre la independència de Catalunya. I des de l'agrupació ciutadana Maçanet Decideix, creiem que la gent de Maçanet de la Selva tenim el dret i la responsabilitat de donar la nostra pròpia resposta a la pregunta que plantegem votar en consulta:
“Està d’acord que la nació catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”
Volem exercir el nostre dret a decidir, a construir el nostre futur, a defensar la dignitat de les persones que vivim, treballem, paguem impostos i volem fer la nostra vida en aquest país. Volem construir la societat catalana des de la democràcia i la llibertat, poder gestionar els nostres recursos i votar les nostres lleis, decidir si volem un estat propi i ser ciutadans d'un país normal.

Et convidem a votar el dia 28 de febrer a la consulta sobre la independència de Catalunya.

Maçanet Decideix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada