Ajuda'ns a fomentar el vot per la consulta del 28F

Baixa't el díptic amb el manifest i/ o el tríptic i fes-los córrer

divendres, 5 de febrer de 2010

En contra de l'argument de la por

Aquestes últimes setmanes, diferents persones que formen part de Maçanet Decideix s'han posat en contacte amb les associacions del poble per convidar-los a aherir-se i donar suport a la consulta del 28F.

Moltes d'aquestes associacions no s'han adherit al moviment. Moltes d'aquestes entitats no donen suport al moviment.

Perquè?

A l'hora de comunicar-nos o no el seu suport o no suport hi ha hagut diferents maneres de fer. Hi ha associacions que senzillament no ens han respost. D'altres ens han donat llargues. I també n'hi ha hagut que ens han dit que que no es volen ficar en política.

Vagi per endavant que tothom pot fer el que vulgui. Legítimament, qualsevol associació o persona pot posicionar-se davant de la consulta de la manera que vulgui. Això no ho nega ningú.

Ara bé, creiem que qualsevol persona o entitat que es consideri demòcrata no pot estar en contra de la consulta, del dret a decidir, del fet de poder votar. Pensem que tothom que es defineixi com a demòcrata pot compartir el manifest de MçD per la consulta del 28F.

Així, que, quins poden ser els motius pels quals hi ha entitats que no donen suport a la consulta?
Partint de la idea de que cadascú té els seus, se me n'acudeixen dos de generals que poden englobar a tots aquest motius individuals.
Hi ha dos grans motius per no donar suport a la consulta, tots dos vinculats amb la por.

El primer:
Hi ha associacions que no donen suport a la consulta perquè estan en contra de la independència de Catalunya. Els fa por que s'aconsegueixi aquest objectiu. I és per això que no donen suport a poder votar aquesta qüestió. Passen del tema. Aquesta és una postura no democràtica.

El segon:
Hi ha associacions que no donen suport a la consulta argumentant que no es volen ficar en política. Això és mentida. La consulta busca la participació, el poder votar, no fem campanya ni pel sí ni pel no. El sentit del vot el decideix cadascú amb tota la llibertat. Així, si donar suport a la consulta és ficar-se en política, no donar-hi suport també és ficar-se en política. Als qui utilitzen aquest argument per no donar suport a la consulta és perquè els fa por expresar-se amb llibertat. Els fa por la democràcia. I aquesta és una postura no democràtica.

Des de Maçanet Decideix respectem totes les posicions i no volem ferir cap sensibilitat. Ara bé, una cosa és respectar i l'altra estar-hi d'acord. No estem d'acord amb el fet de no poder votar, i no compartim els arguments de la por.

Donar suport a la consulta no és fer política, és només estar a favor de la democràcia, defensar el dret a votar lliurement. Qui, essent un demòcrata pot estar-hi en contra?

A la gent, a les entitats que s'amaguen darrera els arguments de la por, els animem a sortir de l'armari, a afegir-se a la consulta.
Als qui esteu en contra de la independència, movilitzeu-vos i feu campanya pel no. Aneu a votar no.
A tots en general, doneu suport al dret a decidir, al dret a votar, a la democràcia.

Creiem decididament que, un cop passats més de trenta anys de la dictadura franquista, som una societat prou madura per debatre quin futur volem per tots nosaltres.

Que no ens faci por participar.
Actuem com a ciutadans responsables, debatem amb respecte i votem.

Us convidem a donar suport a la consulta del 28F i a participar de la manera que vulgeu.

Tenim tres setmanes per davant i un futur per construir. Que a ningú li faci por.

Tenim el dret a decidir,
tenim el deure de decidir.

Gràcies a les associacions adherides a la consulta. Crida a les associacions que encara no ho han fet, a donar suport a la consulta del 28F

Ahir dijous va tenir lloc una reunió a la qual Maçanet Decideix havia convidat a totes les associacions que encara no s'havien adherit a la consulta.

Amb les qui es van adherir ahir, ja passen de la desena les entitats de Maçanet que donen suport com a associació a aquest moviment democràtic i de base que és la consulta del dia 28 de febrer.
A totes elles els volem agrair aquest gest. Es sumen així a tots els grups polítics representats a l'ajuntament, i a un munt de gent que ens dóna suport a títol individual.

A les associacions i persones que encara no han fet el pas, els encoratgem a afegir-se a aquest moviment.

L'objectiu de la consulta és la participació, i això inclou a totes les opcions. Des de Maçanet Decideix pensem que qualsevol persona que es defineixi com a demòcrata no pot negar el dret a decidir, el dret a votar. És per això que fem una crida a les associacions i a les persones que formen part d'associacions a plantejar l'adhesió de les entitats a les quals pertanyen a la consulta del 28F.

Som un moviment que només busquem la participació.

Fem entre tots que el dia 28 de febrer sigui un dia d'acció democràtica.

dimarts, 2 de febrer de 2010

El dia 1 hem començat. Endavant!

Aquest dilluns dia 1 Maçanet Decideix ha iniciat la campanya amb l'objectiu únic d'aconseguir la màxima participació de totes aquelles persones que resideixen al poble.

El mateix dia que el ple municipal ha donat suport per unanimitat a la consulta, hem començat. Esperem que de l'1 al 28 anem sumant adhesions al nostre objectiu. Desitgem que, setmana a setmana, les persones de Maçanet es vagin afegint a aquest moviment democràtic que només busca una cosa: que voti el màxim de persones.

Vota sí, no, o en blanc. Vota el dia 28.

Tenim el dret a decidir,
tenim el deure de decidir.

Diumenge 21 i Dimecres 24, vot anticipat! i també a les urbanitzacions!

A les ja anunciades dates de vot anticipat pel dia 21 i 24, Maçanet Decideix aposta per donar també la possibilitat de votar abans del 28 a les urbanitzacions.

Si creiem que la democràcia és una qüestió de participació de tots els ciutadans, no és menys cert que en el cas de Maçanet aquesta quedarà coixa sense la mobilització a les urbanitzacions. Aquí tots valem igual.

És per això que els dissabtes 13 i 20 de gener hi haurà la oportunitat d'escoltar i debatre tot allò que es plantegi al voltant de la consulta.
Aquests dos dies, Maçanet Decideix presentarà la consulta sobre la independència al Residencial Park, Mont Barbat, i Mas Altaba, en llocs i hores encara per concretar.
En el marc d'aquests actes es podrà exercir el vot anticipat.

El Vendrell i Caldes de Montbui, protagonistes del 28F

El Vendrell serà el centre d'atenció el diumenge 21, ja que acollirà la festa de presentació de la jornada de consultes del dia 28.

D'altra banda, en l'assamblea plenària de la Coordinadora nacional de les consultes sobre la independència celebrada el passat dissabte 30 de gener a Caldes de Montbui, es va decidir que aquesta mateixa població serà la seu del centre de dades centralitzat de les consultes del 28F. Caldes va superar a Breda per només un vot. Des de Maçanet Decideix vam apostar també per Caldes, per d'aquesta manera donar protagonisme al Vallès, una de les zones més poblades del país.

L'ajuntament dóna suport a la consulta

Ahir dilluns el ple de l'ajuntament de Maçanet de la Selva va votar per unanimitat donar suport a la consulta popular que la plataforma ciutadana Maçanet Decideix organitza pel diumenge 28 de Febrer.

diumenge, 31 de gener de 2010

L'ajuntament votarà si dóna suport a la consulta

L'ajuntament de Maçanet de la Selva votarà aquest dilluns dia 1 de febrer si dóna suport a la consulta sobre la independència del 28 de febrer. La votació s'efectuarà en el ple que tindrà lloc a les nou del vespre.