Ajuda'ns a fomentar el vot per la consulta del 28F

Baixa't el díptic amb el manifest i/ o el tríptic i fes-los córrer

divendres, 5 de febrer del 2010

En contra de l'argument de la por

Aquestes últimes setmanes, diferents persones que formen part de Maçanet Decideix s'han posat en contacte amb les associacions del poble per convidar-los a aherir-se i donar suport a la consulta del 28F.

Moltes d'aquestes associacions no s'han adherit al moviment. Moltes d'aquestes entitats no donen suport al moviment.

Perquè?

A l'hora de comunicar-nos o no el seu suport o no suport hi ha hagut diferents maneres de fer. Hi ha associacions que senzillament no ens han respost. D'altres ens han donat llargues. I també n'hi ha hagut que ens han dit que que no es volen ficar en política.

Vagi per endavant que tothom pot fer el que vulgui. Legítimament, qualsevol associació o persona pot posicionar-se davant de la consulta de la manera que vulgui. Això no ho nega ningú.

Ara bé, creiem que qualsevol persona o entitat que es consideri demòcrata no pot estar en contra de la consulta, del dret a decidir, del fet de poder votar. Pensem que tothom que es defineixi com a demòcrata pot compartir el manifest de MçD per la consulta del 28F.

Així, que, quins poden ser els motius pels quals hi ha entitats que no donen suport a la consulta?
Partint de la idea de que cadascú té els seus, se me n'acudeixen dos de generals que poden englobar a tots aquest motius individuals.
Hi ha dos grans motius per no donar suport a la consulta, tots dos vinculats amb la por.

El primer:
Hi ha associacions que no donen suport a la consulta perquè estan en contra de la independència de Catalunya. Els fa por que s'aconsegueixi aquest objectiu. I és per això que no donen suport a poder votar aquesta qüestió. Passen del tema. Aquesta és una postura no democràtica.

El segon:
Hi ha associacions que no donen suport a la consulta argumentant que no es volen ficar en política. Això és mentida. La consulta busca la participació, el poder votar, no fem campanya ni pel sí ni pel no. El sentit del vot el decideix cadascú amb tota la llibertat. Així, si donar suport a la consulta és ficar-se en política, no donar-hi suport també és ficar-se en política. Als qui utilitzen aquest argument per no donar suport a la consulta és perquè els fa por expresar-se amb llibertat. Els fa por la democràcia. I aquesta és una postura no democràtica.

Des de Maçanet Decideix respectem totes les posicions i no volem ferir cap sensibilitat. Ara bé, una cosa és respectar i l'altra estar-hi d'acord. No estem d'acord amb el fet de no poder votar, i no compartim els arguments de la por.

Donar suport a la consulta no és fer política, és només estar a favor de la democràcia, defensar el dret a votar lliurement. Qui, essent un demòcrata pot estar-hi en contra?

A la gent, a les entitats que s'amaguen darrera els arguments de la por, els animem a sortir de l'armari, a afegir-se a la consulta.
Als qui esteu en contra de la independència, movilitzeu-vos i feu campanya pel no. Aneu a votar no.
A tots en general, doneu suport al dret a decidir, al dret a votar, a la democràcia.

Creiem decididament que, un cop passats més de trenta anys de la dictadura franquista, som una societat prou madura per debatre quin futur volem per tots nosaltres.

Que no ens faci por participar.
Actuem com a ciutadans responsables, debatem amb respecte i votem.

Us convidem a donar suport a la consulta del 28F i a participar de la manera que vulgeu.

Tenim tres setmanes per davant i un futur per construir. Que a ningú li faci por.

Tenim el dret a decidir,
tenim el deure de decidir.

2 comentaris:

  1. Ja era hora que diguéssiu alguna cosa a part de que la gent voti. Fa dies que vaig entrar al bloc i el trobo suau ke te cagues! Sou uns cagats o què! perque no dieu tot el que ens roba Espanya i aixis potser la gent anirà a votar!

    ResponElimina
  2. Maçanet Decideix és la plataforma ciutadana que organitza la consulta. Així, nosaltres només fem campanya perque la gent voti; no fem campanya ni pel sí ni pel no.
    El que ens agradaria de veritat és que la gent, ja sigui els partits, en grups, o a títol individual (per exemple escribint al bloc com has fet tu) posés arguments a sobre la taula. A favor o en contra, cadascú tal com ho veu. Argumentant i discutint de manera constructiva.
    Gràcies per participar!

    ResponElimina