Ajuda'ns a fomentar el vot per la consulta del 28F

Baixa't el díptic amb el manifest i/ o el tríptic i fes-los córrer

diumenge, 28 de febrer del 2010

Jornada festiva

Aquest diumenge és un dia històric. Per primer cop els qui vivim a Maçanet podem donar la nostra opinió sobre el futur que volem pel país.
Més enllà de la participació, la movilització que està suposant aquesta jornada ja és un èxit per si mateixa. Durant les últimes setmanes s'han fet diversos actes i accions, tots els domicilis de Maçanet han rebut un díptic o un tríptic informatiu sobre la consulta d'aquest 28 de febrer, i en molts establiments públics també s'hi ha pogut trobar informació. És un fet que la gran majoria de gent que en un referèndum vinculant votaria 'no', no votarà aquest diumenge. També sembla bastant clar que molts dels qui votarien 'sí' en una consulta vinculant tampoc s'acostaran a votar, sigui perquè no hi veuen utilitat, sigui perquè l'afartament amb els partits polítics tradicionals es trasllada també a aquesta consulta. El que és indubtable és que, voti més o menys gent, durant aquests dies la independència de Catalunya haurà format part de moltes converses. Normalitzar aquest debat i demostrar que un procés d'independència, si es du a terme, estarà basat en el dret a decidir, en el vot demòcràtic, ja és un gran avenç. En aquest sentit, el procés de la consulta d'aquest diumenge ja és un èxit.

D'altra banda, durant aquest matí, amb el bon temps que ha acompanyat, i la coincidència de la benedicció dels animals típica de St.Antoni, ha provocat que a la plaça de l'Església hi hagués un ambient festiu. Això, i la votació, el castell inflable per la canalla, les sardanes... han fet que avui sí (permeteu-me usar aquest tòpic tant suat que sempre s'apropien de manera inadequada els polítics professionals) fos una veritable festa de la democràcia. I els qui no han volgut participar-hi també hi estàven convidats. I sempre hi continuaran estant.

Pel que fa a la participació, a les 14h. rondava el 10%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada